#Verhaal uitgelicht

>> Hoe overleef je de Pabo?

#Hoe overleef ik de pabo!

In deze barre tijden, waarin het spook van het lerarentekort ons land in vertwijfeling achter doet laten, trekken de mannen Meesterts! van Rotterdam Meestert! onverdroten verder. Niets versoepelen of uitstellen van de toelatingstoets, een beetje kerel (of vrouw) haalt zijn schouders of neus er voor op. Gaan!

En dus waren Meester Jona, Meester Geert, Meester Wim en Meester-Renko, aanwezig op de Thomas Moore Hogeschool in Rotterdam. In de zaal zaten zijinstromers, 30 stuks. Man en vrouw Live en online. Om te luisteren, met elkaar in gesprek te gaan en vooral om verleid te worden de pabo te gaan doen. Op weg naar een baan waarbij je iedere dag influencer bent voor heel veel kinderen. De mannen van Rotterdam Meestert!, de bakermat van Meestert!, de oervaders, vertelden over hun ervaringen op de pabo. Gaven tips and tricks (adviezen en trucjes, de toelatingstoets blijft een struikelblok voor sommigen), maar vertelden vooral voor vuur over hun liefde voor het vak.

Met dank aan de mensen van de Thomas Moore Hogeschool en meestert! Renko, die al dit moois mogelijk maakten. En zoals altijd hadden we ook nog de foto’s.

Wil je de Meestert! komt naar je toe tour ook een keer bij jou op de pabo, bij jou o school, bij jou op het bestuurskantoor? 1 meeltje volstaat: info@meestert.nl t.n.v. Edwin

‘iets versoepelen of uitstellen van de toelatingstoets, een beetje kerel (of vrouw) haalt zijn schouders of neus er voor op. Gaan!’