Nederland

#Meestert Nederland

>> Meestert in de media

Wie zijn hoofd boven het maaiveld steekt, ziet vaak meer. En Meestert! steekt zijn hoofd graag boven het maaiveld van middelmatigheid en onwetendheid uit. Scherp, doordacht, soms nog wat onbeholpen, maar altijd vanuit nieuwsgierigheid. Nou, bijna altijd. Want als je de filmpjes uit de begintijd ziet en hoort, snap je wel dat ook wij nog steeds leren. En zo hoort het ook binnen Meestert! Heb je zelf een leuk filmpje of een video met betrekking tot ons ambacht? Laat het ons weten.

Wie wil er nog naar de pabo?

Leraren uit het hele land staken vandaag tegen de lage lonen, hoge werkdruk en het groeiende lerarentekort. En dat tekort is niet makkelijk opgelost, want het loopt op veel pabo-opleidingen geen storm.

Promo film Arnhem

Guido Crolla maakte met studenten, meesters en leerlingen van arnhemse basisscholen dit prachtige filmpje.

De Dag van de Meester – Promofilm

Een greep uit de inzendingen van ‘De dag van de Meester’ bewerkt tot dit leuke promo filmpje. Met dank aan René en stagiair Daan #haarlemmermeer!

Meester Geert – Rotterdam

MEESTER GEERT IS ÉÉN VAN DE GEZICHTEN IN DE NIEUWE +R CAMPAGNE IN 010. +R staat voor de meerwaarde van het werken in de stad Rotterdam. Juffen en meesters genieten diverse voordelen die de stad biedt.

DE VEELZIJDIGHEID VAN HET VAK VAN LEERKRACHT

Meester René roept alle mannen op om Meester te worden en verteld over de veelzijdigheid van het vak.

Claudia de Breij is teleurgesteld

We kunnen tegen een stootje. En in het meester juffen debat valt er nog wel eens een spreekwoordelijke klap.

Frustratie, ongemak, meestal gewoon onhandigheid over en weer tijdens een interview of verhit debat over jongens en meisjes. Ook in 2019 gaat dat gewoon lastig.

De column van Claudia de Breij naar aanleiding van wat uitspraken over hoe je man moet worden, maakte veel los en vooral op Twitter kregen we er flink van langs. We hebben ervan geleerd, maar beloven dat we het nooit meer doen…?

Podcast Brabant Meestert Afl 2: Hoe is het om aan de Pabo te studeren?

In deze podcast vertellen 3 studenten en een docent hoe het er aan toe gaat op de pabo. Ze delen hun eigen verhalen, anekdotes en geven een inkijkje in de positieve en minder positieve aspecten van de opleiding tot meester.

Podcast Brabant Meestert Afl 3: Werkplezier VS. Werkdruk

We kunnen tegen een stootje. En in het meester Na lange tijd zijn de jongens van Brabant Meestert! terug met een gloednieuwe podcast. In deze aflevering bespreken ze de verhoudingen tussen werkplezier en werkdruk in het onderwijs. Hoe zorg je voor voldoende ontspanning en een balans tussen werken en je vrije tijd? Hoe opgeruimd is het lokaal van een mannelijke leerkracht? En hoe effectief is een to-do lijst als je hem altijd kwijt bent? Je hoort het allemaal in de derde aflevering van Brabant Meestert! de podcast.